Maas Holland

 

 

 

 

Belastingbord beladingbord NEN-EN 15635

Veel gestelde vragen over Arbo keuringen PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door www.maasholland.nl   

Kies uit de onderstaande lijst één van de veel gestelde vragen. Indien u een vraag heeft welke niet in deze sectie staat verzoeken wij u vriendelijk contact met ons op te nemen.

 

Welke type magazijnstellingen moeten aan een magazijnkeuring onderworpen worden?

Volgens de EN15635 alle stalen opslagsystemen; palletstellingen, legbordstellingen, archiefstellingen, breedvakstellingen, grootvakstellingen, winkelstellingen, inrijstellingen, doorrolstellingen, uitrolstellingen, schuifladenstellingen, cassetten-rol-systemen, etc.

Welke merken stellingen keurt Maas Holland?

In principe alle gangbare fabricaten magazijnstellingen; STOW, Mecalux, Bruynzeel, Hovuma, Thiel Techniek, K.H. Bartels, Lützenkirchen, Storemaster, Steel Storage Systems, SSSI, Nedcon, Polypal, Provost, Redirack, Schäfer, Saar SLP, Sperrin, Hövik, Hi-Lo, Tixit, Nasal, Kimer, EAB, Magista, Wenco, Speedlock, Dexion, Esmena, Hubertus, Delta, Modul Block, Armes, Metalcoop, Mobilfer, Vogelsang, Meta, Travhydro, Metalsystem, Bito, Torri, Kasten, Ramada, Revox, Sacma, Lundia, Thyssen, Unipal, Mic/Spica, M7, Ohra, Keulahutte, Kolb, Eurosysteem, Mavil, Pelvoux, Duwic, Interlake, Kasten, Hövik, Elvedi, Fanair, Fischer, Finspar, Galler, GS, Acrow, Atox, Brannehylte, BPS, Apex, Electrolux, Cirkel, Ahrend, Overtoom, Manutan, Vink Lisse, SunShine, Eurostock, Rosss, Temesist, Webo, GS, etc., etc.

Welke norm moet gehanteerd worden bij het keuren van magazijnstellingen?

De meest actuele uitvoering van deze keuringsnorm is de Europese EN 15636:2008

Kunnen stellingen zonder gegevens ook gekeurd worden?

Afhankelijk van het type is er inderdaad een mogelijkheid om ook deze stellingen gekeurd te krijgen. Dit kan onder andere uitgevoerd worden door speciaal hiervoor door TÜV opgeleide keurmeesters.

Kunnen zelf gemaakte stellingen ook gekeurd worden?

Als bij de stellingen een statische berekening kan worden overlegd dan kunnen ook deze stellingen (goed)gekeurd worden.

Moeten palletstellingen altijd verankerd worden?

Palletstellingen moeten altijd met minimaal twee ankers per voetplaat verankerd worden aan de vloer vanwege het aanrijdgevaar van heftrucks waardoor de stelling kan verschuiven of omvallen.

Moeten legbordstellingen altijd verankerd worden?

Bij legbordstellingen met verhouding diepte en bovenste aflegniveau onder de 1:4 is geen verankering nodig. Indien er klapdeuren bevestigd zijn dan geldt de verhouding 1:3.

Wie mag stellingkeuringen uitvoeren volgens de wet?

Stellingkeuringen mogen uitgevoerd door deskundigen. De definitie van een deskundige kan als volgt luiden: een natuurlijk persoon of instelling welke door studie, minimaal 5-jarige aantoonbare praktijkervaring en een werktuigbouwkundige constructieve achtergrond voldoende kennis heeft vergaard om dergelijke inspecties uit te voeren. De persoon mag niemand uit het eigen bedrijf zijn welke direct betrokken is bij het magazijn.

Waarom keuren fabrikanten en importeurs alleen hun eigen merken stellingen?

Veel fabrikanten en importeurs zijn verenigd in belangenverenigingen en hebben onderlinge afspraken gemaakt dat ze niet elkaars systemen gaan keuren. Dit mede met het oog op herstel werkzaamheden. Ze voeren deze keuringen vaak "kosteloos" uit omdat ze de reparaties toch uit mogen voeren. De vermoeden bestaat dat ze met een gekleurde bril keuren.

Verricht Maas Holland onafhankelijke keuringen?

Inderdaad is Maas Holland niet aan een merk of leverancier verbonden. Bewust omdat anders van een onafhankelijke keuring geen sprake kan zijn.

Zijn de keurmeesters van Maas Holland gecertificeerd?

De keurmeesters van Maas Holland zijn stuk voor stuk door de Duitse TÜV gecertificeerd en erkend volgens de BGR 234 en de DIN-EN 15635 welke laatste overeenkomt met de Nederlandse NEN-EN 15635. De Duitse certificaten hebben in tegenstelling tot de Nederlandse een internationale status en erkenning. Verder hebben de keurmeester een VCA certificaat zodat u verzekert bent van een deskundige met een brede basiskennis op het gebied van veiligheid.

Wat zijn de kosten van een magazijn Checkup?

U heeft al een checkup met beknopte schriftelijke rapportage vanaf € 200 excl. reiskosten en BTW.

Wat zijn de kosten van een nulkeuring/ ingebruiknamekeuring?

Dat hangt uiteraard ook in het geheel af van de hoeveelheid stellingen, de verscheidenheid in stellingen en het voorhanden zijn van opstellingstekeningen, gebruikershandleidingen en de aanwezigheid van typeplaten en belastingborden. Een nulkeuring is al mogelijk vanaf € 250 voor een eenvoudig magazijn en kunnen incidenteel oplopen tot wel € 5.000 excl. BTW voor grote en complexe installatie's. Doorgaans is een nulkeuring goedkoper dan een periodieke keuring omdat de bereikbaarheid veel beter is vanwege de onbeladen toestand.

Wat zijn de kosten van een jaarlijks verplichte Arbo keuring?

Dat hangt uiteraard in het geheel af van de hoeveelheid stellingen, de verscheidenheid in stellingen en het voorhanden zijn van opstellingstekeningen, gebruikershandleidingen en de aanwezigheid van typeplaten en belastingborden. Een periodieke keuring is er al vanaf € 250 voor een eenvoudig magazijn en kunnen incidenteel oplopen tot wel € 5.000 excl. BTW voor grote en complexe installatie's. Doorgaans is een periodieke keuring duurder dan een nulkeuring omdat de bereikbaarheid moeilijker is vanwege de beladen toestand.

 

"Vertrouw op Maas Holland om uw vragen vanuit een ruime ervaring te beantwoorden"